En marxa les obres d’un habitatge cooperatiu destinat a col·lectius vulnerables a Palamós

L’edifici comptarà amb 34 habitatges i s’hi podrà entrar a viure a partir de 2026


La cooperativa Sostre Cívic, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) ha començat les obres de l’edifici ‘Terra de Mar’, que destinarà un 25% dels 34 habitatges a persones de col·lectius vulnerables. El projecte costarà quasi cinc milions d’euros, finançats a través de l’Institut de Crèdit Oficial i una subvenció de la Generalitat. S’espera que les persones sòcies hi puguin entrar a viure a partir de 2026.

L’edifici es construirà en un solar públic de 1.000 metres quadrats cedit per l'Ajuntament. Tindrà sis plantes i 34 habitatges, a més de les places de pàrquing corresponents. Els pisos seran d'entre 39 i 67 metres quadrats, d'una a tres habitacions (modificables segons les necessitats del grup impulsor). A més, disposarà d'espais col·lectius pensats per viure en comunitat.

Com la resta de projectes de Sostre Cívic, es durà a terme tenint en compte qüestions d’eficiència energètica i sostenibilitat. Concretament, tindrà una certificació energètica A i serà el primer edifici d'aquest model que obtindrà la certificació VERDE de construcció sostenible (que atorga el Green Building Council).

A més de les qüestions de sostenibilitat ambiental, el projecte té especialment en compte l’àmbit social. Per aquest motiu, reserva el 25% als col·lectius vulnerables, entesos com el jovent, la gent gran i les famílies monoparentals del Baix Empordà.

La cessió d’ús de l’edifici serà de per vida, amb quotes mensuals d’entre 490 i 780 euros depenent de la mida del pis. L’aportació inicial per entrar-hi a viure haurà de ser d’entre 12.000 i 19.000 euros.

L’entitat impulsora, Sostre Cívic, és pionera pel que fa a l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Catalunya, intentant aportar una alternativa de qualitat davant l’especulació immobiliària. La cooperativa ha dut a terme col·laboracions amb altres entitats, com la unió amb La Bastida que els va permetre crear un projecte a Vilafranca del Penedès, a més d’impulsar-ne molts d’altres, com La Xicoira, Walden XXI i La Balma.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article