32a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (Vol. 1)

La programació d'aquesta 32a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB) té les cartografies i els territoris com a espina dorsal amb l'objectiu d'il·luminar i reconstruir a través de la mirada de les cineastes seleccionades, angles morts: espais pixelats i inaccessibles com les fronteres i presons, pàgines arrencades dels llibres d'història, desitjos inenarrables que s'escapen a tot relat. Pot el cinema fer més habitable un espai, un cos, un record? Poden les imatges traçar noves cartografies?

Per tercera vegada, l'artista visual Marina Siero ha entomat el repte de plasmar l'esperit de l'edició en una imatge. Per això ha creat una cartografia imaginària on es relacionen i cooperen textures i tècniques visuals: la il·lustració, la fotografia, l'arxiu, la pintura... De la mateixa manera que ho fan la memòria, els cossos, el llenguatge o els territoris.

L'aspecte visual de la MIFDB també fa un gir que romandrà més enllà dels confins de la present edició, gràcies a la col·laboració amb La Pera Comunicació, el logotip i els elements visuals estables del festival experimenten una transformació completa respecte al disseny que Winfried Bährle va crear el 1993, i que -amb algunes reformulacions - ens ha acompanyat fins al present.

El resultat d'aquesta nova identitat és l'ús de les sigles per identificar-la, així com la centralitat de dues nocions que la defineixen en la seva interacció: el cinema i les dones. El subjecte polític del feminisme, en qüestionament i resignificació permanents, és intervingut i modificat pels imaginaris cinematogràfics i viceversa. Allà on aquestes sinergies es produeixen, la MIFDB posa el focus. L'objectiu és que la nova identitat gràfica serveixi per reivindicar les feminitats dissidents, l'herència que moltes d'aquestes ens han deixat com a llegat i el plaer del cinema com a esdeveniment.

Aquesta edició es concentrarà en dos moments de l'any:

Vol. I - Entre el 21 de maig i el 7 de juliol

Vol. II - Entre setembre i desembre