Dació en pagament: Més jutges que es pronuncien a favor

Una associació de jutges valencians demana la modificació de la llei hipotecària amb caràcter retroactiu


L'associació valenciana de Jutges per la Democràcia defensa que en cas d'embargament d'un habitatge, el deute hipotecari quedi liquidat amb el lliurament de l'immoble. És el que s'anomena 'dació en pagament', just el que cada vegada s'està reivindicant des de més esferes socials davant de les 250.000 execucions hipotecàries que hi hagut a tot l'estat  en les que els afectats, a més de perdre l'habitatge, han de seguir pagant deute amb el banc. El col.lectiu de jutges, representat per Joaquim Bosch, remarca que els bancs haurien d'admetre la seva responsabilitat amb la crisi i que el Codi Civil hauria de considerar 'just' el retorn del pis hipotecat a canvi de saldar el deute.

El diari levante-emv.com, recollia ahir les declaracions d'aquesta associació de magistrats que recorden les responsabilitats compartides dels bancs, en haber acceptat una taxació a partir de la qual es va concedir la hipoteca. Per tant, puntualitzen, aquesta hipoteca val el que val l'habitatge, "no s'ha de pagar més i fer endeutar de per vida una família que ja ha perdut la seva llar", conclou Bosch.

L'associació de jutges valencians, no en té prou en demanar això, sinó que considera just, a més, que el text legal reformat contempli amb 'caràcter retroactiu aquesta sortida i es compensi als ciutadans que ja es troben en una situació desesperada'.

L'associació d'usuaris de banca Adicae, juntament amb vuit entitats socials més, han aconseguit traslladar la Congrés dels Diputats el debat ciutadà sobre la 'dació en pagament'. Demà dia 30 arribarà a la Cambra Alta una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) exigint que el lliurament de l'habitatge habitual sigui suficient per cancel.lar el deute amb l'entitat financera.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article