Neix GESTHÀBITAT, una cooperativa de gestió ètica de comunitats de veïns i veïnes a Nou Barris

L’entitat enxarxa les necesitats de les comunitats amb l’economia social i solidària


GESTHÀBITAT és una cooperativa sense afany de lucre situada a Nou Barris (Barcelona), que ofereix serveis de qualitat a les comunitats de veïns i veïnes, amb una visió ètica i amb la finalitat d’enxarxar-les a l’economia social i de proximitat dels seus barris.

Des de GESTHÀBITAT, han explicat en declaracions a Jornal.cat que “la nostra missió és oferir un servei des de la transparència, l’economia de proximitat i la intercooperació, posant al centre les necessitats dels veïns i veïnes”. En la mateixa línia, assenyalen que el seu mètode de treball és de 360º graus i això: “ens permet anar més enllà de cobrir les necessitats de l’edifici d’habitatges i per exemple, connectar amb les necessitats de cures que tenen moltes persones grans o dependents a través de projectes de proximitat i/o de l’ESS del seu territori”.

Les persones que formen l’organització són professionals amb una llarga trajectòria en projectes d’apoderament veïnal en diferents camps com l’administració i gestió de finques, l’arquitectura, serveis jurídics i fiscals, la mediació veïnal i el Treball Social.  En aquests moments, la cooperativa acompanya amb la gestió global o l’assessorament parcial a més de 160 comunitats de Barcelona i de l’àrea metropolitana. 

GESTHÀBITAT neix de la mà de la cooperativa Ètic Hàbitat, entitat activadora a la comunalitat urbana de 9 Barris que durant els darrers dos anys ha treballat per la seva  creació i  gestió. La comunalitat de 9 Barris està impulsada per la Fundació Pare Manel i les entitats activadores Ètic Hàbitat SCCL, IGOP, Azimut SCCL, eXO, Novact junt amb la participació de la Plataforma d’entitats de Roquetes i AVV de Verdum. A més, compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per tal de promoure projectes de suport mutu i iniciatives econòmiques basades en l’economia social i solidària. 

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article