L'adeu definitiu als falsos bio


L'Associació de productors agroalimentàris ecològics Apecpae informa que el Govern ha modificat avui la normativa sobre etiquetatge d'agricultura ecològica. A partir d’aquest moment queden reservats els termes BIO i ECO exclusivament a la producció agroalimentària ecològica. El Consell de Ministres ha aprovat avui la modificació d'un Reial decret de 1993 (1852/1993), sobre producció agrícola ecològica i la seva indicació en els productes agraris i alimentaris, per adaptar la normativa espanyola a la comunitària, sobretot en la traducció de termes com 'bio' i 'eco', entre d'altres. El sector agroalimentari ecològic està d’enhorabona. Per fi s’ha aconseguit que es respecti els termes ecològic, biològic i orgànic als productes que realment ho són, com passa a la resta d’Europa. Aquesta norma consta d'un article únic que modifica l'apartat 1 de l'article 3, que queda redactat de manera que es considera que un producte porta indicacions referents al mètode ecològic de producció quan en l'etiquetatge, en la publicitat o en els documents comercials el producte o els seus ingredients s'identifiqui amb el terme 'ecològic', 'biològic' o 'orgànic', així com els seus diminutius i derivats habituals, com ara 'bio', 'eco', etcètera, acompanyats o no del nom del producte, els seus ingredients o la seva marca comercial. Des de l’APECPAE (Associació de Productors, Elaboradors i Comercialitzadors de Productes Agroalimentaris Ecològics) volem felicitar a totes les organitzacions del sector i, en especial, a tots els productors, elaboradors i comercialitzadors del sector ecològic que, des de fa anys, venen lluitant per la modificació o derogació de l'anterior decret. Aquesta modificació ve a clarificar... i a igualar la normativa espanyola amb la comunitària i a acabar amb l'us fraudulent que se n'ha fet del terme "bio" per part d’empreses alimentàries que han confós, encara més, al consumidor. És un bon punt i final a un any 2005 que ha estat molt positiu per la producció agrària ecològica a Catalunya; ja que ha estat durant aquest any que s’ha creat i consolidat l' APECPAE, s’ha celebrat amb èxit el 1er Congrés de la Producció Agrària Ecològica, s’ha començat la redacció del Llibre Blanc de la Producció Agrària Ecològica,... A l'APECPAE comencem el proper any tot complementant aquesta bona notícia tot publicant el primer número de la nostra revista “EcoAliments” i publicant, també, el proper 25 de gener, un monogràfic especial sobre l'alimentació ecològica a un dels diaris més llegits al nostre país. És la primera vegada que a Espanya es fa. Havent-t’ho aconseguit, complim amb part dels nostres objectius: la difusió i el foment de la producció ecològica i la promoció del consum dels productes ecològics, perquè la societat pugui estar millor informada sobre els valors i beneficis que suposen el consumir productes ecològics, tant per la societat en si com per la sostenibilitat del nostre entorn i del medi ambient. Coordinació i comunicació APECPAE Tel. 902023960 - 667 69 72 22 [email protected] c/ del Forn, 8. Ap. de Correus 250 08140 Caldes de Montbui (Barcelona) www.apecpae.org

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article