La CE dóna un toc d'atenció a Espanya per no presentar el pla de gestió de conques hidrològiques

El termini donat als estats membres per presentar el pla de gestió de conques finalitzava el desembre passat


La Comissió Europea ha enviat un primer advertiment a dotze Estats membres, entre els quals Espanya, per no haver presentat els seus plans de gestió de les conques hidrològiques. Aquests plans han d'incloure un panorama  complert dels problemes principals de cada conca i les mesures per assolir una qualitat ambiental,. La Directiva Marc de l'aigua, que va entrar en vigor l'any 2000, assenyala un marc per la gestió integrada de les conques de tota la UE i obliga els estats membres a protegir i recuperar totes les masses d'aigua superficials i subterrànies (rius, llacs, canals i aigües costaneres) per assolir-ne un estat òptim, com a molt tard, el 2015.

Els Estats advertits són Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Grècia, Irlanda, Lituània, Malta, Polònia, Portugal, Romania i Xipre. Els plans hidrològics de conca són la pedra angular de la Directiva Marc de l'aigua i són cabdals per assolir l'objectiu de la UE d'un "bon estat" de les aigües europees per al 2015. Calia haver-la adoptat el passat 22 de desembre del 2009 com a molt tard.

Janez Potočnik, comissari de Medi Ambient, mostra la seva satisfacció perquè la majoria dels Estats membres ha presentat a temps els seus plans hidrològics de conca. Tot i així, diu, encara falten plans per un quart del territori de la UE i insta els Estats que encara no han presentat "els deures" a prendre mesures ràpidament, a concloure les seves consultes públiques i a presentar els seus plans.

Ara la CE està estudiant la qualitat dels plans presentats i emetrà un informe, el tercer seguint la Directiva, durant el 2012. Un document que s'utilitzarà per a l'elaboració del "Pla per a preservar les aigües europees".


Més informació: Informe Medi Ambient CE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article