Quatre maneres de portar 200 persones

La plataforma “Diagonal per a tothom” ha representat visualment l'espai consumit per transportar 200 persones en cotxe privat, autobus, tramvia o en mitjans sense motor. Del 10 al 16 de maig els barcelonins i barcelonines majors de 16 anys podran votar qu


200 persones en cotxe ocupen 175 vehicles (1,2 ocupants/cotxe, mitjana Regió Metropolitana de Barcelona) i una superfície de 2'4 km. En canvi, les mateixes persones viatjant en autobus, ocupen dos autobusos articulats, és a dir, 120 m2. Amb un tramvia, amb capacitat per transportar 220 viatgers, l'ocupació és de 100 m2. Si les 200 persones viatgen a peu o amb altres vehicles sense motor, ocuparien uns 200 m2.


Amb aquesta imatge gràfica de l'ocupació d'espai públic segons el mode de transport, feta aquest diumenge 2 de maig al matí a la Diagonal de Barcelona, la plataforma vol conscienciar de la gran capacitat dels sistemes de transport sostenible per fer front a les congestions ubanes i millorar la qualitat de vida de les ciutats, alhora que es redueixen els gasos d'efecte hivernacle.

L'acció té lloc en paral·lel al procés participatiu obert per l'Ajuntament de Barcelona per escollir la futura remodelació de l'Avinguda Diagonal. Hi ha tres opcions: bulevard (tramvia i cotxes al centre), rambla ( ) o deixar-ho com està actualment.

La votació es farà entre el 10 i el 16 de maig i podran votar totes les persones que constin empadronades a la ciutat de Barcelona amb anterioritat a l'1 de gener de 2010 i que hagin complert 16 anys el dia 9 de maig. La consulta estarà oberta als participants entre les 10.00 hores del dilluns 10 de maig i les 10.00 hores del diumenge 16 de maig.

La votació serà electrònica, de manera remota a través d’internet, a través d’aquest web www.bcn.cat/diagonal, i de manera presencial, a qualsevol dels Punts de Consulta Presencial.

Procés participatiu de la Diagonal: http://www.bcn.cat/diagonal/
Promoció del Transport Públic, 10 motius amb la nova Diagonal tothom guanya: http://www.transportpublic.org/diagonal/catala

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article