200 carrers del centre urbà de Ginebra sense cotxes


La proposta de reducció de trànsit privat que aquests dies poden votar els barcelonins no és gaire allunyada de la que ja han decidit les autoritats municipals de la ciutat suïssa de Ginebra, on fa poques setmanes, van acordar prohibir el trànsit de cotxes a més de 200 carrers del centre urbà. Una quarta part del total de vials de la ciutat suïssa.

El consell municipal de Ginebra vol amb aquesta decisió millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i, alhora, beneficiar el comerç ja que els vianants podran passejar i entretenir-se, sense haver de patir pel trànsit.

Dos-cents carrers, del total de 800 que hi ha a la ciutat, són molts. Tan és així, que la ciutat, amb una mesura tan valenta, s'ha convertit en un referent mundial en el camp de la mobilitat.

Un cop aprovada la mesura, ara els dirigents municipals tenen tres mesos per fer la tria dels dos centenars de carrers que passaran a ser "de vianants" i elaborar un pla d'acció.

La mesura proposada pels Verds i que van votar a favor els radicals, va assolir la majoria suficient com per no haver de passar per un referèndum. De fet, la proposta venia recolzada per 5.500 signatures dels veïns, quan només en calien 4.000 per a ser debatuda.

 Més informació: Carfree France

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article