13 establiments i gremis se sumen al Pacte per la Bossa


L'objectiu és reduir el consum de les bosses en un 50% pel 2012. En un any només 13 establiments i gremis s'han sumat a la iniciativa de la Generalitat de Catalunya per reduir el consum de bosses de plàstic de nanses d'un sol ús. Tanmateix, aquest reduït nombre significa un ampli sector de la distribució i el comerç. S'hi han adherit grans cadenes de supermercats com Lidl Supermercados, El Corte Inglés, Caprabo, Dia, Sabeco, Carrefour, Alcampo, Mercadona o La Sirena Alimentación Congelada. A les comarques gironines s'hi han afegit també agrupacions de comerciants com la Unió de Botiguers de Cassà, la Federació de Consumidors de Salt, la Federació de Comerç de la Selva i l’Associació de Marxants. Altres empreses, associacions i gremis estan formalitzant la tramitació per adherir-se al Pacte.


Al formalitzar la seva adhesió cadascuna d'elles està concretant les mesures que desenvoluparà per reduir el consum de bosses en els seus establiments, generant un compromís. Les principals mesures contemplen sensibilitzar en l’ús d’alternatives a la bossa (el carretó, bosses reutilitzables o compostables, capses de cartró o de plàstic); polítiques comercials de cobrament de la bossa o el seu descompte si no s’utilitza i fomentar la reutilització de bosses i el seu reciclatge. Per veure el detall d'aquestes accions podeu consultar l'estat actual d'adhesions al Pacte per la bossa .


Des de Jornal.cat ens hem fet ressò de diverses notícies sobre la reducció i/o eliminació de les bosses de plàstic en les grans superfícies. Podeu veure què hem dit en aquest recull.


El Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats del sector del comerç, la distribució i la fabricació de plàstics van signar el 2009 el Pacte per la bossa, un compromís per reduir el consum a Catalunya de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús. L’objectiu del Pacte és reduir el consum d’aquest tipus de bosses un 50% l’any 2012 respecte el 2007, en què es van consumir més de 2.300 milions de bosses de plàstic.

Aquesta iniciativa és pionera a Catalunya i l’han signat totes les organitzacions sectorials de la distribució i la fabricació: Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (ACES), Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED), Asociación Española de Distribuidoras, Autoservicios y Supermercados (ASEDAS), Confederación Española de Comercio (CEC), Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), PIMEC i Asociación Española de Fabricantes de Bolsas de Plástico (AEFBP).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article