Pagesos i ecologistes es manifesten a Madrid contra els transgènics




La convocatòria ha estat unitària per part de col·lectius ecologistes, socials, grups de consumidors i organitzacions d'agricultors. La prohibició immediata del cultiu de blat de moro transgènics, com ja ha succeït a França, Alemanya o Àustria, ha estat la principal reclamació.


Segons explica Greenpeace, “Espanya és l'únic país de la Unió Europea que cultiva transgènics a gran escala. El 2009 es van conrear 76.000 hectàrees”. Aquesta política a favor dels transgènics també es va fer notar quan fa poques setmanes la Comissió Europea va aprovar el cultiu de patata transgènica, una iniciativa que va tenir el suport de pocs països, entre ells Espanya.
La data de la manifestació s'ha fet coincidir amb el semestre de la Presidència espanyola de la UE, moment en el qual les organitzacions manifestants consideren que el Gobern ha de tenir encara més responsabilitat per impulsar un altre model d'agricultura i alimentació.
La manifestació, amb el lema “Per una alimentació i una agricultura lliures de transgènics”, ha finalitzat a la seu del Ministeri d'Agricultura, ha estat el punt culminant d'una setmana d'accions contra els transgènics que s'ha desenvolupat a nivell estatal.

Les accions han estat convocades per la PLATAFORMA RURAL (Amigos de la Tierra, Cáritas Española, Colectivos de Acción Solidaria, Confederación de Consumidores y Usuarios (CECU), CERAI, CIC BATA, CIFAES, Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG), Colectivo Tierra de Campos, Ecologistas en Acción, Entrepueblos, Fundación Emaus, Jóvenes Rurales Cristianos, Movimiento Rural Cristiano, MUNDUBAT, Red África Europa, Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE), SOC, SODEPAZ, Universidad Rural Paulo Freire, Veterinarios sin Fronteras, Xarxa de Consum Solidari, ACSUD Las Segovias País Valencià) i Greenpeace, amb el suport de CC.OO, la Confederación Española de Madres y Padres del Alumnado (CEAPA) o el Consejo de la Juventud de España, entre altres organitzacions.

Més informació: http://noquierotransgenicos.wordpress.com/

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article