Grècia col·loca 5.000 milions de deute però pagant un interès molt alt

L'estat hel.lènic pagarà el 5,90%


Mentre els principals mercats borsaris continuen pujant, el cert és que hi ha notícies preocupants sobre l'evolució de les economies de l'Eurozona. Avui Grècia ha aconseguit col·locar deute a 7 anys en un ambient de "poca demanda" si bé el pitjor és que els tipus d'interès que ha de pagar son altíssims, un 5,90%, el doble del que paga Alemanya. Tan és així, que alguns membres del govern grec, que ahir va estar sotmès a una segona vaga general, es pregunten de què serveix aprovar duríssimes mesures d'estalvi si paral·lelament se'ls incrementen els tipus d'interès a pagar.

El que estalvien s'ho emporten els intermediaris i temen que si fan un esforç més gran, més alts seran els tipus a pagar.

Es comparteix la moneda i poca cosa més.

Els alemanys no semblen disposats a avalar el deute grec, el que posaria fi a la situació pel risc que hagin de ser els contribuents germànics els que l'hagin d'acabar pagant. I també és un fet reincident aquests dies en els titulars de mitjans d'arreu del món, l'especulació amb què després del col.lapse grec vindrà el de Portugal i el d'Espanya.

Un altre element bàsic per l'economia i que no afluixa és el petroli, tot i la crisi està per damunt dels 80 dòlars des de fa setmanes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article