Biofach introdueix l'especialització en el sector ecològic


El mercat ecològic s'està reorganitzant i la Fira més important del sector, Biofach, que cada any se celebra per aquestes dates a Núremberg (Alemanya) ha començat a donar mostres de canvis i recerca de noves estratègies. A pesar que la crisi econòmica no ha afectat el volum de negoci en tot l'àmbit de producció ecològica si que ha servit perquè aparegui un esperit crític més marcat quan es tracta de valorar la producció alternativa.   Claus Rättich, un membre de la comissió organització del certamen internacional, explicava en una entrevista que el mercat ecològic està canviant de manera molt dinàmica i s'estan qüestionant les estructures més tradicionals per a donar pas a noves vies de distribució. Una tendència que marcaria una aposta clara vers el comerç especialitzat.

Segons Rättich, el comerç especialitzat és el que més creix en aquests moments, fins i tot més que els establiments de descompte que, a Alemanya han experimentat pèrdues de negoci del voltant del 6%.

La necessitat de canvi arriba a un sector que fins ara tenia una clientela incondicional com és el de la producció ecològica. Ara, la crisi econòmica internacional, ha fet que es qüestioni la confiança incondicional de què gaudia el sector i els seus productes. S'han obert debats públics sobre consum estratègic, han aparegut sectors de consumidors més exigents, i s'han  plantejat noves fórmules de comercialització. Segons Rättich, aquesta nova situació pot ser conseqüència del fort creixement experimentat pel sector i durant tants d'anys.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article