La incidència de la grip A a Catalunya és de 70 casos per cada 100.000 habitants

Recomanen rentar-se les mans i utilitzar mocadors d'un sol ús


L'activitat del nou virus de la grip A presenta un lleuger increment en relació a setmanes anteriors. Segons el sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), els nivells continuen sent per sota de l'epidèmia, amb casos esporàdics i petits brots locals. La majoria dels casos produïts als Principat presenten un quadre de grip lleu i recuperació en pocs dies.

En aquest moment es troben ingressats a UCI 3 casos greus: Un home de 31 anys a L’Hospital de Mar, un home de 32 anys a l’Hospital Joan XXIII i un home de 56 anys ingressat a l’Hospital de Sant Pau.

Des del 24 d’abril fins a dia d’avui, el Telèfon de Sanitat Respon (902 111 444) ha rebut un total de 5.345 trucades preguntant pel tema de la grip A (H1N1).

D'altra banda, des de diferents punts de la xarxa arriben missatges que treuen tensió a l'assumpte. És el cas de la molt visitada web de Miguel Jara, especialitzat en periodisme compromès dedicat a temes de salut i ecologia,  autor també de diversos llibres sobre aquestes qüestions. Podeu clicar aquest enllaç  per conèixer les argumentacions d'un dels seus col.laboradors i les reflexions que fa sobre com es viu la psicosi de pandèmia de la grip porcina bé sigui des de l'administració, des de les farmacèutiques o des dels mitjans de comunicació. L'article pretén donar un missatge de tranquil.litat als ciutadans i assegura que s'hi pot fer front amb precaucions com rentar-se les mans sovint i utilitzant mocadors d'un sol ús.

D'altres, com el col.legi de metges de Madrid va més enllà i ha penjat a la façana de la seu una pancarta aconsellant no fer petons i no donar la mà "només dir hola".

Més informació: Darrer comunicat de l'OMS

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article