Turisme sostenible al voltant d'Aigüestortes


L'entitat ecologista DEPANA ha presentat una proposta de senderisme de natura a l’entorn del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de sant Maurici. Aquest programa, Camins Vius: la volta a Aigüestortes, es fonamenta en 5 itineraris que permeten descobrir patrimoni natural i cultural de les quatre comarques que acullen el Parc Nacional, mostrant i posant a la pràctica una nova forma d'entendre el turisme sostenible i de gaudir de la natura.

La proposta de DEPANA respon a l'elevada demanda que tenen aquest tipus d'activitats, però sobretot a sensibilització i divulgació dels valors naturals, paisatgístics i històrics de la zona: Alta Ribagorça, Val d'Aran, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. Aquesta iniciativa de senderisme interpretatiu està dirigida a tots els públics i es desenvoluparà al llarg dels caps de setmana dels mesos de juliol, agost i setembre. El guiatge anirà a càrrec d’experts guies i naturalistes del Pirineu. DEPANA impulsa aquest programa d’activitats de senderisme interpretatiu gratuïtament.

Recuperació del patrimoni natural i cultural

Ara fa uns anys, DEPANA va impulsar un projecte de recuperació dels CAMINS VIUS com a mostra d'una alternativa socio-econòmica al turisme blanc. La recuperació d'aquests senders perseguia la rehabilitació pel trànsit no motoritzat d'un seguit de camins de gran significació històrica i patrimonial, bona part d'ells amb un origen més que mil·lenari, i la resta presents des de l'època medieval; camins que tradicionalment havien comunicat els pobles i les valls que envolten l'actual Parc Nacional, i per on, des de sempre, hi havien transitat viatgers, pastors, traginers, soldats, carrabiners, contrabandistes, i per descomptat veïns. La iniciativa compta amb la col·laboració del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, del Departament de Medi Ambient i Habitatge i amb el suport de l'Obra Social de Caixa Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article