Impulsen ‘Rutes cooperatives per Catalunya’ per fomentar el turisme de proximitat amb valors cooperatius

Les cooperatives de comunicació Surtdecasa, La Sembra i Dies d’agost s’uneixen per difondre rutes de turisme sostenible per Catalunya a través de la visita a projectes cooperatius


A partir del 17 d’abril, els mitjans de comunicació Surtdecasa, Jornal.cat i Setembre, editats per les cooperatives impulsores del projecte, publicaran en paral·lel i mensualment una ruta basada en la visita a projectes cooperatius de Catalunya, una iniciativa que pretén fomentar el turisme de proximitat i l’obertura del món cooperatiu a la ciutadania.

“En el marc de la necessitat de transició ecosocial que ens trobem, considerem imprescindibles fomentar el turisme sostenible i el cooperativisme com a alternatives viables i realistes”, destaquen les entitats impulsores. I afegeixen que “a més d’aprofundir en projectes cooperatius concrets, els continguts generats inclouran els valors del cooperativisme, la mirada feminista i l’accent a allò rural”.

Les rutes recorreran la Catalunya Central, les Terres de l’Ebre, el Pirineu, l’Empordà, el Penedès, les Terres de Ponent, les comarques gironines, el Camp de Tarragona i l’àrea metropolitana de Barcelona. Cada ruta inclourà recursos multiformat que es distribuiran als tres mitjans de comunicació i als seus canals de difusió, amb potencial d’arribar a més de 200.000 persones.

La selecció dels projectes a visitar es treballa a través d’aliances territorials amb les xarxes d'Economia Social i Solidària locals, d’Ateneus Cooperatius, de Pols Cooperatius, i de Municipis per l’Economia Social i Solidària per detectar experiències cooperatives de diferents sectors en cada territori que permetin traçar rutes visitables.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article