El primer supermercat cooperatiu de Mallorca augmenta més d’un 40% les vendes en dos anys

La cooperativa Terranostra celebra el tercer aniversari amb més de 500 persones sòcies


El supermercat cooperatiu de Palma de Mallorca, Terranostra, ha mantingut un creixement exponencial des de la fundació de l’establiment. Concretament, el 2022 va augmentar un 35% les vendes, mentre que el 2023 va ser d’un 11% més respecte de l’exercici anterior. Aquests dies la cooperativa ha celebrat una festa pel tercer aniversari amb activitats commemoratives, com tallers, xerrades i visites.

Jean-François Cuennet, membre de la cooperativa, ha destacat la fruita i la verdura com la mercaderia que més es ven. A banda, un dels objectius de la cooperativa és la reducció dels envasos amb la venda a granel de farines, pasta i fruits secs que es manté per sobre del 15%.

La carn i el pa són els dos grups de productes que han seguit un augment espectacular. Concretament, el producte estrella a Terranostra són els pans elaborats majoritàriament amb farines de Mallorca i massa mare que va fer apujar la facturació més d’un 158%, el 2022.

Els actes de celebració del tercer aniversari han comptat amb ambientació musical, diversos tasts de productes, un photocall pels participants i la presència d’alguns dels proveïdors locals del supermercat que han mostrat la seva feina. Entre les activitats que s’han realitzat durant els dies previs, destaca la visita a la finca Ses Terres (Artà), per conèixer de primera mà l’explotació de Pedro Osuna de la cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca. Allà, Osuna ha explicat els reptes de l’agroecologia i què fer per impulsar un canvi de model.

Terranostra va néixer el 2021 per tal de crear un supermercat on es pogués consumir de manera respectuosa amb el medi ambient. Els seus objectius principals són: afavorir la conservació dels ecosistemes, reduir la petjada de carboni, desenvolupar l’economia local i fomentar una alimentació saludable, entre d’altres.

Es tracta del primer supermercat cooperatiu de Mallorca Terranostra que el 2022 va guanyar els Premis Cercle que el Cercle d’Economia de Mallorca atorga amb sis mil euros per la seva contribució a “aquest model de consum alimentari conscient, respectuós, sostenible i just basat en els principis de l’economia social i solidària, a través d’un projecte sense ànim de lucre”.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article