L'augment de la factura de la llum i del gas torna a posar de moda les estufes de butà

Després de 10 anys en devallada enguany repunta la demanda de bombones de butà a les comarques gironines

L'alt preu de la llum i del gas ha fet disparar les vendes d'estufes de butà a les comarques gironines. Les botigues especialitzades han vist, en alguns casos, triplicar la demanda d'aquests aparells en relació a l'any passat. Aquesta pujada ha comportat de retruc, que per primera vegada en deu anys el consum de bombones de butà augmenti a la demarcació. En concret, es preveu tancar l'any amb una pujada d'un 5%, trencant una tendència a la baixa que durava des del 2007.

L'arribada del fred ha comportat un canvi d'hàbits a l'hora d'escalfar la casa per part dels gironins. Les estufes de gas butà són un dels productes més buscats, arran dels alts preus de la llum i el gas. En alguns establiments han passat de vendre'n una cinquantena l'any passat a més de 150 en només aquest mes de novembre. Això, ha ajudat a augmentar el volum de vendes de bombones de butà, que per primera vegada en l'última dècada, trenca la tendència a la baixa i augmenta el consum respecte el 2016.

Els principals motius són, segons explica el gerent de la distribuïdora Repsol de Girona, Enric Forés, les baixes temperatures que es van viure el mes de novembre – en especial la segona meitat -, però sobretot els elevats imports que van haver de pagar algunes llars l'hivern del 2016.

Forés assegura que molta gent que opta per tornar al gas butà per escalfar-se ho fa "escarmentada" i perquè "vol pagar pel què consumeix". "És molt fàcil, la bombona val uns 15 euros, i això és el què es paga", recorda.

En concret, fins el mes de novembre ja s'han venut prop de mig milió de bombones, un 2% més del què es va vendre a la demarcació tot el 2016, que van ser 488.666. L'augment més rellevant s'ha notat el novembre on s'ha incrementat un 10% la venda de butà respecte el mateix mes de l'any passat.

Font: ACN
 


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article