70 flequers artesans llancen el 'Pa de la Tramuntana'


El pa, que es comercialitzarà a partir d'aquest cap de setmana, és fruit d'un projecte que vol introduir la marca territorial que posi en valor la conservació dels ecosistemes com, en aquest cas, els Aigüamolls de l'Empordà. El pa és elaborat amb blats típicament mediterranis que fa tres anys es van reintroduir a la zona del Parc Natural. A partir d'aquest divendres 70 flequers agremiats començaran a comercialitzar pa elaborat amb aquest cereal.

El Pa de la Tramuntana, un projecte iniciat l´any 2008 des de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries per tal de diferenciar l´agricultura del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà, es el resultat del treball col·laboratiu de la Cooperativa Agrícola de Castelló d´Empúries, el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines i el Departament d´Agricultura de la Generalitat. A més de la preservació del medi, el projecte vol donar relleu a la implantació de sistemes de producció conservacionistes que consolidin el sector agrícola de la zona.

Els blats produïts per elaborar el Pa de la Tramuntana són de dues varietats: Florence Aurora i Anza, pertanyents a l’espècie Triticum Aestivum i obtinguts amb tècniques de Producció Integrada per la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries en sòls agrícoles del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. En un ambient típicament mediterrani, és a dir, aquests blats s’adapten bé a zones d’hiverns freds, estius càlids i secs i estacions intermèdies plujoses. Aquests blats són transportats a Banyoles, on la Farinera Corominas els transforma en farina i els distribueix a les fleques artesanes.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article