Pagar per fer un ingrés


Si fins ara algú pretenia estalviar-se la comissió per transferència bancària fent l'ingrés personalment en el banc o caixa corresponent,  sembla que a partir d'ara li serà més complicat esquivar aquesta comissió ja que algunes entitats han anunciat que volen compensació també per aquest concepte. El primer en materialitzar el cobrament ha estat Bankinter que ja cobra 2 euros de comissió per ingrés en efectiu, sempre que l'interessat no sigui client. Aquest és un dels pagaments abusius que denuncia l'organització d'usuaris de banca Aicec-Adicae en el seu darrer butlletí, però n'hi ha més. L'organització d'usuaris lamenta també com el Banc d'Espanya, a través del Frob, permet que Catalunya Caixa cobri fins a 150 euros pel manteniment de determinats comptes.

Aicec-Adicae considera que aquests són nous atemptats del sector bancari contra l'economia familiar. D'una banda, Bankinter amb el cobrament de 2 euros per ingrés en metàl.lic a qui no és client. El Banco Popular, també inclou el cobrament per aquest concepte en les seves tarifes, però de moment, no el posa en pràctica. Així, si fins ara quan l'interessat havia de pagar la quota d'un club esportiu, o del material escolar dels seus fills, podia evitar la comissió de transferència anant en persona a l'entitat bancària i fer el pagament, a partir d'ara sembla que es complica, almenys en el cas de Bankinter.

D'altra banda, l'associació d'usuaris de banca denuncia la comissió de manteniment de comptes que està cobrant Catalunya Caixa (CatalunyaBanc S.A.) des de l'1 d'octubre passat i que ascendeix fins a 150 euros anuals, en alguns casos. Adicae retreu al Banc d'Espanya que no actuï davant del que considera un abús, ja que, recordem, es tracta d'una entitat que és 'pública' en un 89% des que va ser rescatada fa pocs mesos. Una situació que, segons Adicae, posa de manifest que 'el fet de tenir contractat un compte corrent s'està convertint en un article de luxe'. L'organització assegura que està rebent nombroses reclamacions d'usuaris denunciant aquestes comissions.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article