Softcatalà presenta la versió del Firefox 4 en català


La nova versió del Firefox es presenta simultàniament en 80 llengües i inclou entre d'altres novetats un redisseny en la ubicació de les pestanyes, els botons de barres superiors i del menú que simplifica sistemes operatius, a més, el Firefox 4 tindrà una càrrega més ràpida de les aplicacions i una arrencada més instantània del navegador.

Softcatalà, conjuntament amb la comunitat de Mozilla, presenta la traducció al català de la nova versió 4 del ben conegut navegador Firefox.

 Algunes de les novetats més importants d'aquesta nova versió són:
· Redisseny de la interfície. S'ha canviat la ubicació de les pestanyes, dels botons de les barres superiors i del menú principal, que se simplifica en alguns sistemes operatius.
· Gestió de les pestanyes. La navegació amb les pestanyes és més fàcil, poden destacar-se'n aquelles que contenen aplicacions web que emprem habitualment i se'ns permet organitzar-les en grups.
· Sincronització. Des d'aquesta versió s'inclou ja per defecte l'opció de sincronitzar adreces d'interès, historial o preferències amb instàncies del Firefox que tinguem en altres ordinadors o en la mateix versió mòbil del navegador, que apareixerà imminentment també per a l'Android i l'N900.
· Nova pàgina de complements. La gestió dels complements ara es porta des d'una secció amb un aspecte de pàgina web, i és més fàcil tenir un control al detall de les actualitzacions necessàries.
· Millora del rendiment. S'ha incorporat un nou motor de JavaScript, permetent així una càrrega més ràpida de les aplicacions web més complexes i una arrencada més ràpida del navegador.
· Web 3D. A partir d'ara s'espremen al màxim les possibilitats gràfiques que aporta l'HTML5 i és possible reproduir animacions web com les que podeu veure en aquest lloc de demostracions.

més informació

Podeu baixar el Firefox 4 en català per al Windows, el GNU/Linux i el MacOSX des del Rebost de Softcatalà  i també des de la pàgina firefox.cat, llançat coincidint amb la sortida d'aquesta versió.

Mozilla és una comunitat global que treballa per assegurar que la xarxa segueixi sent un recurs públic, compartit i obert per a tothom.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article