Un equip d'investigadors delaUniversitatholandesa deTwente es va preguntar quants litres d'aigua calien per elaborar una pizza margeritta utilitzant la recepta que proposa la web de la BBC:300gramsdefarinadeblat,llevat,100mil.lilitresdesalsade tomàquet,alfàbrega,un grad'all,125gramsdeformatgemozzarella, oli isal. Doncs bé, van analitzar només el consum d'aigua necessari per obtenir 3 d'aquests ingredients:lafarina, eltomàquetiel formatge.Elresultat va deixar sorprès a més d'un ja que perelaboraraquestapizza, per a duespersones, esnecessitendemitjanauns1.216litresd'aigua. Eltreball ha estat publicat a AgriculturalSystems, i va ser realitzat per l'holandèsArjenHoekstra, elmateixcreador delconcepte "d'empremtahídrica" i l'espanyolaMaiteAldaia. Al web hi hem trobat altres resultats igualment sorprenents: 1.000 litres d'aigua per obtenir un litre de llet, 3.000 litres d'aigua per a un quilo d'arròs o 16.000 litres d'aigua per a produir un quilo de carn de vedella.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari