L'ajuntament de Girona s'afegeix als qui demanen la dació en pagament


Girona ha aprovat en el darrer ple municipal demanar a l'Estat que els desnonats saldin el deute lliurant el pis. L'acord del consistori és arrel d'una moció presentada per la CUP que tenia per objectiu declarar Girona 'ciutat lliure de desnonaments'. En el mateix paquet de propostes, es va acordar instar al govern espanyol a aprovar una moratòria per paralitzar els desnonaments.

La moció que constava de deu punts, s'ha votat per separat. Un dels punts que ha prosperat recull que l'ajuntament demani a l'Estat una modificació de la llei hipotecària de manera que els propietaris desnonats perquè no poden pagar la hipoteca saldin el deute amb el banc entregant l'immoble (dació en pagament), amb caràcter retroactiu. En la votació s'ha abstingut PSC i PP. El ple també ha aprovat per 12 vots a favor i 13 abstencions (CiU i PP) instar el govern espanyol a aprovar una moratòria per paralitzar els desnonaments. La notícia que recull GironaInfo, assenyala que el punt -en el qual s'ha abstingut PP i PSC- també inclou que l'ajuntament doni suport a la recollida de signatures que s'estan fent per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular.

Un dels punts inclosos en la moció, aprovat per unanimitat, és el que preveu mesures per prevenir i combatre desnonaments a través de reforços a l'Oficina Municipal d'Habitatge o oferir assessorament a l'hora de signar hipoteques. El consistori ha estat unànime també en l'acord de mantenir l'any que ve les ajudes de serveis socials destinades a evitar talls de serveis imprescindibles com l'aigua, la llum o el gas o també aquelles destinades a pagar lloguers o hipoteques en casos "d'especial urgència".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Albert Serrat
1.

Això ja no hi ha qui ho pari!!!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article