Han estat poques les granges catalanes que han optat per la producció d'ous ecològics, la necessitat d'una extensió dels terrenys per a fer-ne una explotació rendible és un límit significatiu. El Rull - Can Maspons (Bigues i Riells) és una de les granges avícoles que van obrir camí quan els que es dedicaven a la producció ecològica eren titllats d'aventurers i el mercat encara considerava l'opció com a exòtica. La casa pairal Maspons, del segle XVI, ha estat testimoni de l'aventura i en les tres hectàrees de terreny que l'envolten, més de 4.000 gallines privilegiades tenen sis corrals per aixoplugar-se, pasturen a cor que vols sota el marc incomparable dels Cingles de Bertí, mengen gra que no ha passat per químics ni pesticides i viuen una vida plàcida a canvi dels seus ous. En Pere Maspons i Xavier Julian que gestionen el negoci ens expliquen quines són les condicions d'aquest conveni.
[email protected]
Enllaç: El Rull - Can Maspons
Ja fa uns quants mesos que diàriament recullo 3-4 ous de les quatre gallines -hi ha dos galls- i quasi cada dia un ou de l'oca -el mascle només menja i vigila com un gos-.
No cal dir que estic molt satisfet de la meva iniciativa, perquè mai havia menjat uns ous tant gustosos i tant bons. La família està completament d'acord en què són incomparables a res que hagin menjat mai.
No sé com serà la carn del gall, perquè la dona no me'l ha deixat matar per Nadal, però no dubto que deu ser cosa fina i impagable.
Si teniu un tros i ganes, no ho dubteu, perquè els costos són insignificants.
En concret es pot dir que l'ou no té gust a res. La clara no és densa al voltant del rovell sinó líquida com l'aigua. El rovell no té consistència.
Salutacions
bones os dediqueu exclusivament a la venda del ou?,quantes ne teniu?
a partir de quin numero de gallines es pot començar a viure unicament i exclusivament de la venda del ou ecologic?
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari