Els preus del cinema són en general un 7% més cars que fa un any


Aquest increment és el que es desprèn del darrer estudi comparatiu elaborat per la federació de consumidors Facua, que ha situat el preu mig de l'entrada un  6'7% per damunt dels 5,95 euros de mitjana que costava l'any passat.

L'organització de consumidors continua denunciant la il.legalitat de pràctiques com la prohibició d'entrar begudes o aliments a la projecció, si no han estat adquirits a l'interior del recinte. També critica les mancances de l'aïllament acústic de moltes sales, tan entre els diversos espais del recinte, com amb l'exterior.


Per ciutats, Barcelona es manté a la part alta de la taula amb preus de 7,18 euros de mitjana, és la sisena ciutat més cara de l'estat. La resta de capitals de província catalanes se situen a la part mitja de la comparativa, especialment Girona, la més barata del Principat, amb una mitjana de 6,10 euros per entrada.

L'estudi de Facua compara els preus de 145 sales de cinema de capitals de província estatals, en els que ha detectat diferències de fins a 103% entre el cinema més car i el més barat.

L'entitat recorda la il.legalitat de la pràctica que efectuen determinats multicines quan prohibeixen entrar begudes o aliments a les sales si no han estat adquirits dins del recinte i recomana exigir el full de reclamacions per denunciar la irregularitat. Recorda que el preu dels productes adquirits dins del recinte pot suposar pagar cinc vegades més car, especialment en el cas dels refrescos.

Una altra crítica que es repeteix en nombroses sales és la falta d'aïllament acústic entre les sales de cinema i fins i tot, amb l'exterior. Una altra queixa dels usuaris és l'excessiva proximitat a la pantalla de les primeres files.

D'altra banda, lamenta que en moltes ocasions, la falta d'operaris faci que siguin els espectadors els que han d'avisar de problemes en la projecció, i recorda que les sales s'han de netejar entre sessions.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article