Aquest Nadal els preus s'han mantingut lleugerament a la baixa en relació al de l'any passat. El Diari de Girona fa un sondeig entre els comerciants del mercat més carismàtic de la capital del Gironès, el Mercat del Lleó. El reportatge puntualitza que malgrat la bonança aparent, a la vista de les parades a vessar de clients, en realitat el calaix no és el mateix que el d'altres anys. El consumidor que compra habitualment en aquest mercat ha decidit aquestes festes optar per succedanis dels productes més cars o bé, tirar de congelats.
La gamba mitjana fresca es podia trobar el dia abans de Nadal per 90 euros el quilo i el pollastre de pagès al voltant dels 7 euros/kg. El que més ha disparat preus són els productes de mar de clova, una quilo de cloïssa gallega podia arribar a 65 euros.
En definitiva, la sensació generalitzada és que el producte fresc pot ser el gran perjudicat durant aquestes festes ja que, si d'una banda molts consumidors ja tenen l'hàbit de comprar amb antel.lació per evitar les "febrades" dels preus pròpies d'aquestes dates, de l'altra, la crisi ha empès molts clients a comprar producte congelat que ve de fora.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari