El producte fresc pot acabar sent el gran damnificat d'aquestes festes


Aquest Nadal els preus s'han mantingut lleugerament a la baixa en relació al de l'any passat. El Diari de Girona fa un sondeig entre els comerciants del mercat més carismàtic de la capital del Gironès, el Mercat del Lleó. El reportatge puntualitza que malgrat la bonança aparent, a la vista de les parades a vessar de clients, en realitat el calaix no és el mateix que el d'altres anys. El consumidor que compra habitualment en aquest mercat ha decidit aquestes festes optar per succedanis dels productes més cars o bé, tirar de congelats.

La gamba mitjana fresca es podia trobar el dia abans de Nadal per 90 euros el quilo i el pollastre de pagès al voltant dels 7 euros/kg. El que més ha disparat preus són els productes de mar de clova, una quilo de cloïssa gallega podia arribar a 65 euros.

El reportatge recull també opinions d'altres punts de venda, preval la acceptació que el client s'ha tornat més reflexiu a l'hora de fer les seves comandes. A pesar de tot, aquestes festes els clients "volen fer plats especials i menjar bé", diu un  dels interpel.lats. "Segurament el volum de vendes es mantindrà però si abans el client et comprava un producte de 100 ara te'n compra dos de 30", diu un altre.

En definitiva, la sensació generalitzada és que el producte fresc pot ser el gran perjudicat durant aquestes festes ja que, si d'una banda molts consumidors ja tenen l'hàbit de comprar amb antel.lació per evitar les "febrades" dels preus pròpies d'aquestes dates, de l'altra, la crisi ha empès molts clients a comprar producte congelat que ve de fora.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article