Més controls de qualitat a les taronges de València


La Generalitat Valenciana ha posat en marxa una normativa pionera a l'Estat amb la que pretén que la fruita no arribi al mercat amb males condicions. Així, es duplicaran els controls de qualitat, etiquetat i envasat en els magatzems de confecció de cítrics. Una fòrmula que també incidirà en que l'agricultor tingui la garantia d'un preu mínim i que el consumidor pugui adquirir el producte amb unes condicions òptimes. La intenció és que les taronges valencianes s'associïn a qualitat, per això, segons la Conselleria d'Agricultura, es prendran mesures incrementant les inspeccions als magatzems hortofruticoles. Uns controls que es faran en qualsevol de les fases de la producció, la manipulació i la distribució. En la normativa s'especifíquen les condicions de maduresa, de color, mida i el contingut mínim de suc. Les taronges que presentin algun senyal de dessecació interna seran retirades de la comercialització. Un especial control tindrà el moment de la collita, on la fruita haurà d'assolir un adequat nivell de desenvolupament i maduresa. Cada envàs ha d'estar identificat i especificarà l'espècie i varietat del contingut, a més de l'origen i les característiques comercials. Font: Agroinformación

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article