La inflació acumula un increment del 1'9% en el que portem d'any


Avui s'han fet públiques les xifres de l'Índex de Preus al Consum del mes d'octubre, a Catalunya la inflació ha pujat 8 dècimes en relació al setembre i ja portem acumulats un 1'9% anual mentre que a dotze mesos, l'increment ha estat del 2'6%. El Principat encapçala així de nou el percentatge d'inflació estatal on la mitjana de l'IPC ha estat de l'1'8% en el que portem d'any.

Les dades de l'INE mostren que al País Valencià la inflació anual segueix la mitjana espanyola, mentre que a les Illes Balears l'increment dels preus de gener a octubre ha estat d'un 1'3%.

A nivell estatal, des de novembre de 2008 no s'havia produït un percentatge similar de la inflació. Els preus fa dotze mesos que marquen positiu, després de vuit mesos en què la tendència era negativa.

En els últims 12 mesos el preu dels aliments, segons les dades de l'INE, també ha abandonat les dades negatives i ha augmentat un 0'4%. L'Institut d'Estadística atribueix la meitat de la inflació que registrem en aquests moments als efectes del nou IVA.

Més informació: Informe INE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article