Les comissions de bancs i caixes d'estalvis s'enfilen


Segons dades del Banc d'Espanya les entitats financeres han augmentat les comissions que cobren al seus clients pel manteniment de comptes corrents i d'estalvi o pel de les targetes de dèbit i de crèdit.

Concretament, les comissions per manteniment i administració de comptes corrents pugen prop d'un euro de mitjana respecte a finals de l'any passat. En el cas dels comptes d'estalvi, la pujada supera els 80 cèntims. Pel que fa a les targetes, la comissió anual per tenir-ne una de dèbit s'eleva ara a 17,30 euros, quan a finals de 2009 el cost mitjà era de 16,66 euros. En el cas de les targetes de crèdit, la comissió mitjana és de 34,39 euros, fet que suposa un increment de més d'un euro des de començaments d'any.

Segons nota de l'agència Europa Press, la banca de l'estat té per davant un 2011 que es presenta "difícil" per l'entorn macroeconòmic on es preveu que es redueixi significativament el negoci bancari, en opinió de banquers i experts.

També augmenta el cost de les hipoteques. Els usuaris que en subscriguin una hauran de pagar una comissió per l'obertura del préstec del 2,72% sobre l'import formalitzat, fet que suposa una mitjana de 590 euros, idèntica a la corresponent al mes anterior, però més elevada que la del 2,68% del tancament de 2009.

Més informació: Portal del client bancari del BdE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article