Les vendes de cotxes cauen un 31% durant l'octubre

Els fabricants alerten que aquesta és la reducció de vendes més important des que es van acabar els ajuts del Pla 2000E


Les vendes de cotxes han baixat un 31% a Catalunya si comparem amb les xifres que van tancar l'octubre de 2009, un 37% menys en el conjunt de l'estat. Les xifres però mostren que l'evolució des de principis d'any, és positiva, amb un augment de vendes de l'12% en relació al mateix període de l'any passat. El mercat de vendes de cotxes s'ha desinflat des que fa quatre mesos es va posar fi als ajuts per adquisició de cotxe  que va promoure el Pla2000E. Les associacions de fabricants i venedors de cotxes, Anfac i Ganvam, han publicat avui les dades comparatives i alerten de les conseqüències negatives que pot suposar un mercat amb poca activitat per atraure inversions de les multinacionals del sector.

Les dues entitats adverteixen que si no es recupera el mercat, l'estat espanyol perdrà atractiu per a mantenir els nivells de producció actuals.

Durant el mes d'octubre s'han venut a Catalunya prop d'11 mil vehicles, mentre que en el que portem d'any la xifra arriba a les 125.000 unitats, un 14% del total del mercat estatal.

Més: Informe Anfac

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article