Per al popular cuiner i propietari del Racó de Can Fabes (Sant Celoni), el futur de la micologia va lligat al consum de bolets cultivats, mitjançant avenços científics com la plantació d'arbres que generin les condicions naturals necessàries perquè creixin bolets en la zona, tal com es fa amb les tòfones. La tècnica anomenada micorizació possibilitaria que les alzines donessin "lactarius delicius", altrament dit, rovelló i d'altres varietats de bolet.
El cuiner català ha participat aquests dies en el 2n Congrés Internacional Sòria Gastronòmica, en la seva ponència conclou que la societat haurà d'acceptar el consum de bolets cultivats enlloc dels silvestres. Posa d'exemple altres cultures com la japonesa, gran amant de la cuina amb bolets, on se'n consumeixen fins a 90 espècies que es conreen en espais controlats, mentre que a l'estat espanyol, només es fa amb xampinyons, gírgoles i poques varietats més.
El xef del Racó de Can Fabes va aprofitar per demanar més pedagogia en l'ús que es fa de les zones boscoses, de manera que els ciutadans no erosionin els ecosistemes en les seves visites, entre les que freqüenten les recerques de bolets.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari