50 anys d’acollida i respostes comunitàries - Bayt al-Thaqafa

  • Basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona Plaça de Santa Maria del Mar, 1
    Barcelona

Sant Vicenç dels Horts i Barcelona acolliran els actes principals de commemoració de l’aniversari, per a fer un viatge per la trajectòria de l’entitat i promoure la reflexió col·lectiva entorn l’acollida, de la mà de l’enxarxat d’organitzacions i persones que s’han implicat en la tasca.

Des de 1974, Bayt al-Thaqafa ha estat un pilar en el foment d’espais de trobada entre cultures i la promoció de la interculturalitat i el diàleg interreligiós a Catalunya. Fundada per Teresa Losada, una pionera en el camp de l'acollida i el diàleg, l'organització celebra aquest any el seu cinquantè aniversari reafirmant el seu compromís amb la creació d'una comunitat diversa, intercultural i interreligiosa.

Les seus històriques de l’entitat es troben en els municipis de Sant Vicenç dels Horts i Barcelona, on tindran lloc els dos actes principals per a celebrar mig segle d’acollida i respostes comunitàries.

BARCELONA

50 anys d’acollida i respostes comunitàries | 50 anys promovent la trobada
INSCRIPCIONS: PRÒXIMAMENT

Rafael Crespo Ubero, historiador i antropòleg, especialitzat en el desenvolupament de projectes sobre convivència i cooperació internacional, presentarà l'estudi profund sobre l'acollida des dels drets humans. El marc teòric elaborat per Crespo, qui també és cofundador del Centre d’Estudis Africans i Interculturals i un gran coneixedor de Bayt al-Thaqafa, convidarà a obrir un diàleg sobre les polítiques d'acollida a Catalunya, tot marcant un precedent per a futures iniciatives.

Coneixerem experiències d'acollida des d'una perspectiva de drets en contextos no occidentals i reflexionarem entorn del marc d'acollida que volem com a societat amb projectes que s'estan desenvolupant a Barcelona per part d'entitats, col·lectius i iniciatives des de la diàspora.

50 anys d’acollida i respostes comunitàries - Bayt al-Thaqafa