Un tribunal francès condemna Schwarzkopf per un producte considerat cancerígen


Segons el diari francès, Le Figaro, la companyia alemanya de productes de cosmètica capil.lar Schwarzkopf ha estat condemnada per tribunal de Marsella a indemnitzar a una perruquera local que pateix càncer de bufeta, estimant que la malaltia ha estat causada per la utilització freqüent dels productes de la marca, aplicats sense guants entre 1980 i 1991 (ja que la utilització de guants  és obligatòria a França només des dels anys 90 ençà). El tribunal considera que la causa de la malaltia de la perruquera és la utilització continuada de tints capil.lars sense protecció a les mans, perquè "contenen productes coneguts per la seva carcinogenicitat." i, més encara quan des de fa un any,  la mateixa marca ha llançat una gamma de productes de coloració més naturals i menys tòxics.

El cas ha creat incertesa a l'entorn de la seguretat dels tints per al cabell, tant per als professionals que els utilitzen com per als usuaris. L'any 2005, el Comitè d'Experts de la Comissió Europea (Scientific committee on cosmetic products) va llançar un advertiment sobre el probable vincle entre la utilització de tints capil.lars i el càncer de bufeta o la leucèmia. D'altra banda, les asseguradores i sindicats del sector no acaben d'abordar directament el tema en les seves iniciatives. Per exemple, l'asseguradora francesa AG2R   ha llançat durant l'últim any, una campanya dirigida als professionals de la perruqueria, distingint els establiments que fan un esforç en matèria de responsabilitat social i mediambiental i que tenen un compromís clar vers la utilització de productes més segurs en matèria de salut. En la campanya s'han desvetllat dades de moment prou reveladores com que un 40% dels professionals tenen problemes cutanis, i irritacions oculars o respiratòries.

Segons el diari, davant de l'acusació, un portaveu de la companyia alemanya ha insistit en que els seus colorants són segurs i que passen per testos draconians abans no es comercialitzen, sempre seguint les directives europees".


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article