Un bar ha de pagar a l'SGAE per la música ambiental de la televisió


Un bar de Calella de la Costa (Maresme) ha estat condemnat per l'Audiència de Barcelona a pagar 1.443 euros a l'SGAE per la música que ofereix a través dels aparells de televisió que té el local.

Arran d'una inspecció, la Societat General d'Autors (SGAE) va reclamar al propietari del bar el pagament d'una tarifa de 14 euros al mes per la utilització del repertori musical de l'SGAE i, a més, una altra quota mensual de 87 euros per utilitzar aquest repertori de manera molt vinculada a l'explotació del negoci.

En la sentència, l'Audiència de Barcelona es reafirma amb la condemna que el jutjat mercantil de Barcelona va dictar arran de la demanda sobre la propietat intel.lectual que va presentar l'SGAE contra l'amo del Bar Tio Pepe de Calella, l'any 2007. L'Audiència considera que les tarifes són aplicables al cas perquè aquest bar té un caràcter mixt, ja que, de dies dóna servei de bar i, de nits, és local de copes on l'ambientació musical va estretament vinculada al negoci.

L'Audiència de Barcelona també ha dictaminat a favor de l'SGAE en el cas d'un restaurant on se celebren banquets de boda, ubicat a Cabrera de Mar (Maresme). Els amos de l'establiment han estat condemnats a pagar 16.099 euros a l'entitat que vetlla pels drets de la propietat intel.lectual, en concepte de la música utilitzada en els banquets dels casaments celebrats entre els anys 2002 i 2008.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article