El consum de cervesa afavoreix la deshidratació

Per tradició, un dels beuratges més associats a treure la sed ha estat la cervesa. I no és que no la tregui, simplement que els seus efectes altament diurètics poden propiciar la deshidratació. Aquesta és la conclusió de l'estudi "L'alcohol a Europa: Una perspectiva de salut pública" elaborat al Regne Unit. Es té la tendència a creure que les begudes alcohòliques van bé per treure la sed però, els entesos diuen que aquest tipus de begudes porten a eliminar l'alcohol gastant més aigua de la que s'ha ingerit i, per tant, s'acaba produint un efecte de deshidratació. El Dr. Antoni Gual, de la Unitat d'Alcohologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ratifica la teoria i constata que és habitual que les persones que han begut alcohol en excés l'endemà es despertin amb molta sed. Per evitar aquest efecte, una de les recomanacions que es donen és que al mateix temps que es pren alcohol es consumeixi també aigua. La cervesa és l'alcohol més consumit a l'estat, un 36,3 per cent davant del 20,7 per cent dels combinats. Però així com la consumició d'aquests darrers té més pes els caps de setmana, la cervesa i el vi són els preferits de dilluns a dijous. Gual recorda que a l'estat espanyol hi ha tres milions de persones que tenen problemes derivats del consum d'alcohol i que la qüestió no és el tipus de beguda que s'ingereix sinó la quantitat d'alcohol que conté. Font: Europa Press

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article