La jardineria escolar fa més intel·ligents als infants

Segons la Royal Horticultural Society, quan els nens treballen en horts escolars milloren en llengua i matemàtiques i, a més desenvolupen habilitats per afrontar els desafiaments de la vida adulta. Són conclusions d'un estudi que va elaborar mitjançant una enquesta a 1.300 professors d'escoles urbanes i de petits pobles. Tots van defensar els beneficis acadèmics, socials i físics de comptar amb una parcel·la de cultiu al centre educatiu.

Impulsat per The National Foundation for Educational Research, l'informe conclou que els estudiants joves guanyen en coneixements científics, un major nivell d'alfabetització i una millor comprensió de la producció d'aliments. En concret, millora l'alfabetització i l'aritmètica elemental, incloent l'ús de vocabulari més ampli i una major habilitat oral. Els nois i noies també adquireixen una major consciència de les estacions i dels aliments. A la vegada, augmenta la seva confiança, resistència i autoestima.

A tot això cal sumar-hi el desenvolupament d'habilitats físiques, incloses les habilitats motores, el sentit de la responsabilitat, una actitud positiva davant l'elecció d'aliments saludables, un comportament positiu i una millora en el benestar emocional. Un altre efecte positiu va ser que els nens van arribar a entusiasmar-se tant que també volien començar horts o jardins a casa seva.

Al Regne Unit, la Royal Horticultural Society té una campanya per impulsar la jardineria escolar i anima a les escoles a participar-hi. Proporciona informació als professors i estudiants sobre com començar i com avançar. Fins al moment hi participen 12.000 escolars. Als EUA, la National Gardening Association ha creat la pàgina web kidsgardening.org, que ofereix molta informació per professors i pares i mares.

D'altra banda, a Catalunya s'ha posat en marxa la maleta pedagògica 'De l'hort a casa', un conjunt de material didàctic per alumnes i professors de primària i secundària, editat per Vida Sana i la Generalitat de Catalunya amb el suport de l'Obra Social de la Fundació “la Caixa”.

Font: M.Prieto/Vida Sana - ecogaiacreative.com
Imatge: Slow Food Waiterkere / Isles.org

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article