Restaurant les riberes del Ter


El Consorci Alba-Ter, juntament amb els ajuntaments de Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona i Jafre, han iniciat un projecte que té per objectiu principal la recuperació dels boscos de ribera de diferents trams del riu Ter, especialment boscos al·luvials amb verns (Alnus glutinosa) (Hàbitat 91E0*), salzes (Salix alba) i àlbers (Populus alba) (Hàbitat 92A0), així com també d’algunes llacunes temporals mediterrànies (Hàbitat 3170*). El projecte ha estat subvencionat per la convocatòria europea Life + Natura i porta per títol: “Recuperació d’hàbitats riparis del riu Ter (Riparia-Ter)”.


El projecte també té l’objectiu d’ordenar i controlar els accessos a les zones d’actuació per evitar la degradació d’aquests ecosistemes com a conseqüència de l’elevada freqüentació humana, sobretot a les àrees suburbanes. Pretén introduir la importància dels valors naturals per aconseguir una gestió sostenible compatible amb la conservació d’àrees naturals.

Riparia-Ter es desenvolupa a l’espai Xarxa Natura 2000 Riberes del Baix Ter (ES5120011) entre els anys 2010 i 2013. Es treballa en quatre zones: l’Illa de la Pilastra (Bescanó-Sant Gregori-Salt), les Deveses i hortes (Salt-Girona), l’Illa del Ter i el Bosc de Can Salvatella (Girona) i l’Illa d’Avall (Jafre). La superfície d’intervenció és d’ aproximadament 140 hectàrees.

En el projecte s’inverteixen 929.100 euros, la meitat finançats per la Unió Europea (UE). La resta de finançament prové del Consorci Alba-Ter i dels ajuntaments de Bescanó, Salt i Girona, la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa”. La pàgina web del projecte ja es troba operativa: www.liferipariater.com.

Font: Selwa

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article