Aconsegueixen la reproducció de la tonyina vermella en captivitat


Científics de la UE han aconseguit obtenir ous viables de tonyina atlàntica en captivitat, per mitjans naturals, sense inducció hormonal. La Comissió Europea assenyala en un comunicat que si la cria d'aquesta espècie amenaçada pogués desenvolupar-se a escala comercial, s'aconseguiria reduir notablement la pressió que estan patint els estocs de tonyina en llibertat.

Després de tres anys de l'inici del projecte de recerca SELFDOTT i de la inversió de 2,98 milions d'euros, els resultats es podran veure a través d'un reportatge televisiu que s'ha d'emetre avui dins de "Futuris", un programa de divulgació científica d'Euronews. El projecte està coordinat per l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO).

Els experts que han dirigit la investigació constaten que després de tres anys de domesticar-la, la tonyina vermella aconsegueix una adaptació plena a la captivitat. En un dia, s'ha aconseguit deu milions d’ous. La recerca ha tingut lloc davant les costes d'Alacant i de Malta.

Máire Geoghegan-Quinn, comissària de Recerca, Innovació i Ciència, creu que els resultats d'aquesta investigació, si finalment són posats a disposició del mercat, permetran augmentar els recursos alimentaris, tot contribuint a la gestió sostenible de la tonyina vermella.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article