Els vins biodinàmics de Cal Sanctó lloats per la seva qualitat i compromís amb el medi


La bodega Sanctó va néixer el 2005 quan Òscar Canals i Rafael Bordalàs van decidir recuperar la viticultura tradicional per elaborar vins com feien, a principis del segle XVII, els seus avantpassats. El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, va visitar ahir el celler amb seu a Les Peces (Albinyana) i va lloar la qualitat dels vins biodinàmics que s'hi elaboren, fent  un especial èmfasi en el compromís dels propietaris amb la utilització de tècniques tradicionals i respectuoses amb el medi.

Amb una producció d’entre 4.000 i 5.000 ampolles i una gamma de 5 productes al mercat, Sanctó desenvolupa una agricultura bio-integral, basada en els principis tradicionals de l’ecologia i el biodinamisme en el cultiu, seguint els cicles lunars i les pautes de la naturalesa.

En aquest sentit, Sabaté ha reconegut l'esforç que ha fet “la nova generació de Cal Sanctó en recuperar la tradició vitivinícola familiar, amb l’elaboració d’un vi d’autor, recuperant per als seus vins varietats que són úniques al món com el sumoi”.

Les vinyes del Celler Sanctó estan situades al Baix Penedès, al rovell de l'ou de l'àrea vitivinícola més antiga i tradicional de l'Estat. La finca, als peus de la Serralada del Montmell, té sòls diferenciats pel que la producció de cada vinya és ben peculiar. Els ceps tenen una antiguitat d'entre 60 i 80 anys.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article