Denuncien la degradació de la posidònia a la Costa Brava


Salvem el Crit- Aritjol han denunciat al SEPRONA la instal·lació a Begur de boies sense boiarí, que evitaria la degradació del fons marí, hàbitat protegit per normativa europea, nacional i autonòmica. També han elaborat un vídeo divulgatiu.

Des de fa uns anys l'entitat està denunciant la situació del fons marí de la Costa Brava, especialment dels darrers boscos de Posidònia del nostre litoral, per culpa, entre d'altres causes, de l'excés de camps de fondeig, la massificació d'embarcacions d'esbarjo i l'ancoratge massiu.

L'estiu de 2009 van encarregar la gravació d'imatges submarines i l'elaboració d'un video on denuncien aquesta problemàtica. Tot i la difusió que n'han fet, consideren que alguns municipis no s'han sensibilitzat, com és el cas de Begur han seguit sense fer cas de les nostres advertències i han seguit instal·lant les boies sense el corresponent boiarí que evitaria la degradació de les fanerogames. Per aquest motiu l'entitat ha denunciat al SEPRONA aquesta infracció, ja que s'està degradant un habitat protegit per normativa europea, nacional i autonòmica. Salvem el Crit- Aritjol també ha reclamat l'acció urgent dels responsables de l'administració, tant ajuntaments, com la Generalitat.

http://vimeo.com/critaritjol

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article