Les cigarretes d'ara tenen la meitat de tabac vegetal que fa 40 anys


La indústria tabaquera produeix actualment 1.100 cigarretes amb 450 grams de tabac, mentre que fa 40 anys, amb la mateixa quantitat en produïa 438. Aquestes són dades que ha fet públiques el Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT) que vol demostrar així com les tabaqueres utilitzen químics per augmentar el poder addictiu de la nicotina.

La CNPT es fa ressò de l'estudi del Comitè Científic per a la Identificació de Nous Riscos Emergents (SCENIHR) de la CE, que avalua les pràctiques en la fabricació del tabac com l'afegit d'alguns productes químics per fer-lo més atractiu als primers consumidors i augmentar-ne l'addicció.

Segons el CNPT, la indústria del tabac afegeix entre 400 i 600 substàncies químiques amb l'argument de personalitzar una determinada marca de tabac i donar-li sabor diferencial. La combustió modifica la naturalesa de moltes d'aquestes substàncies fent-les més perilloses per la salut. Per exemple, un dels additius més utilitzat són els sucres afegits que amb la combustió es converteixen en acetaldehid, un potenciador del poder addictiu de la nicotina.

Els derivats de l'amoníac s'han integrat al tabac des dels anys 60 i, avui en dia, afegir químics és la pràctica més habitual, pel que l'entitat demana al govern que prengui les mesures necessàries per impedir l'ús d'aquests químics.

L'entitat assenyala que el tabac d'embolicar -d'ús molt estès últimament- té una proporció més gran de substàncies químiques que el convencional.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

jan
1.

Crec que la redacció d'aquesta notícia podria millorar.
D'acord que és estiu, però crec que si preteneu ser un mitjà seriós la rigorositat no hauria de fer vacances...

-El primer paràgraf és indesxifrable, dedueixo que actualment es produeixen 1.100 cigarretes amb 450 grams de tabac mentre que fa 40 anys amb la mateixa quantitat SE'n produïEN 438.

-Acetaldehído (castellà) -> acetaldehid.


Gràcies!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article