Doñana podria ser exclòs del Patrimoni de la Humanitat

La UNESCO estudia diverses denuncies sobre l'estat del Parc Nacional


La Comissió Permanent del Conveni de Patrimoni Mundial estudiarà si el Parc Nacional de Doñana reuneix les característiques per continuar tenint aquest títol o s'inclou dins la llista de llocs en perill.

La Comissió, que es reuneix aquests dies a Brasilia (Brasil), estudiarà si el Parc Nacional, declarat Patrimoni de la Humanitat el 1994, pot mantenir aquesta qualificació després que dues entitats (Club Doñana i Plataforma Refinería No de Extremadura) hagin alertat sobre la “greu situació ambiental que pateix Doñana de manera global”.

El Club Doñana està format per membres de l'antic Patronat d'aquest espai natural, i el seu portaveu va declarar que l'estat de conservació de l'espai “és molt negatiu” actualment. El motiu principal és la paralització del Programa Doñana 2005, un pla de regeneració impulsat pel Govern espanyol després del desastre d'Aznalcóllar. Han denunciat que l'aigua té mala qualitat i que estan proliferan pous il·legals, que sobreexploten l'aqüífer Almonte- Marismas, del que es nutreix Doñana.
També la variant de El Rocío (Almonte) pot afectar l'espai, així com la projecció de l'oleducte del Grupo Gallardo.

Més informació


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Enric g.
1.

I per què es fan aquest pous il.legals???? Em sembla que es fàcil d'endevinar... visca les constructores, els bancs, les hipoteques, l'euribor, i la casita con vistas a... i la indústria nacional.Pena de país!!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article