Les obres del TGV estan afectant la riera de la Cassinyola


L'Associació per a la Defensa del Territori de les Comarques Gironines denuncia l'afectació que les obres del TGV al tram Vilademuls- Pontós estan causant sobre la riera de Cassinyola, qualificant-ho de "delicte ambiental". Han enviat cartes denunciant aquest fet a la Fiscalia de Girona, als Mossos d'Esquadra, a la Generalitat i a diversos Ministeris.


L'associació explica que la perforació del tunel al puig de les Cavorques, on es situa l'aqüífer que subministra l'aigua a la riera Cassinyola, ha provocat la seva dessecació i l'ha convertit amb un seguit de basses estancades i fortament contaminades. El febrer de 2007 científics de la Universitat de Girona i de diverses associacions naturalistes van realitzar l'Informe Ambiental de la riera Cassinyola el qual se certifca que és un curs fluvial d'aigües permanents, analitza la qualitat biològica i fisicoquímica de l'aigua i alerta que la construcció del tunel pot tenir greus efectes negatius sobre el règim hídric de la riera.

L'entitat, que defensava el canvi de traçat proposat pel CILMA per l'Est de Bàscara, ha enviat cartes denunciant aquest fet als Ministeris de Foment i Medi Ambiente, al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, a l'ACA, a la Fiscalia de Girona i als Mossos d'Esquadra.

Paralelament a aquest desastre, expliquen que les obres estan desfigurant la vall, a causa dels "exagerats abocaments de terres procedents de les obres en els millors camps que configuren la característica de la part plana de la vall". L’excés de material acumulat, expliquen, està afectant un impecable bosc autòcton de tipus mediterrani que no estava destinat a aquesta finalitat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article