Londres s'apunta a la revolució de la bicicleta


A partir del proper divendres 30 de juliol 6.000 bicicletes de lloguer circularan pels carrers de la capital anglesa. L'ajuntament posa en marxa un nou sistema de lloguer que vol revolucionar la mobilitat de Londres. Així, hi haurà 400 punts des dels que es podrà recollir o deixar la bicicleta a l'entorn de la zona 1 del metro. És a dir, hi haurà una estació cada 300 metres, els ciutadans hauran de pagar una lliura per 24 hores o 5 lliures per una setmana. Els trenta primers minuts són gratis, tal com passa amb el bicing de Barcelona.

El sistema també està pensat per als milions de visitants que té Londres pel que s'ha creat una tarifa per a usuaris ocasionals fent ús de la qual no caldrà registrar-se. Conduir per l'esquerra serà el repte més gran, pel que tots els turistes que es vulguin moure amb bicicleta hauran de llegir i signar una llista de consells que ja tenen preparada en diversos idiomes.

Entre els anys 2000 i 2008 el nombre de persones que es mouen en bicicleta per la capital del Times ha augmentat en un 107%. Amb la iniciativa s'espera que el nombre d'usuaris és multipliqui encara molt més. En el sistema dissenyat per Transport For London (TFL), els usuaris hauran d'aportar el seu propi casc.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article