Mouen una carretera per preservar la platja


La ciutat de Sète, al sud de França, ha decidit desplaçar el traçat d'una carretera dotze quilòmetres per salvar un entorn natural que comprèn la platja. És una obra pionera a Europa.

El paratge de Lido és un dels més freqüentats de Sète, hi ha una llengua de dotze quilòmetres de platja de sorra blanca que separa el llac Thau amb el mar. És un dels pocs indrets conservats en el litoral urbanitzat de la Mediterrània. Gràcies a les obres d'acondicionament s'ha desplaçat l'antic traçat de la carretera, per fer una zona reservada als passejants i a les bicicletes.

El Lido es veia amençat per l'hiperfreqüentació, el tràfic de vehicles, la manca d'aportació de sediments del riu i les tempestes d'hivern. Tot això s'ha resolt de la manera menys agresiva possible, desplaçant la carretera i restaurant les dunes i els barreres de castanys per protegir la zona. Amb aquestes millores, la platja s'ha ampliat i actualment compta amb 70 metres d'amplada, ideal per passejar i circular en bicicleta per la via verda, habilitada sobre l'antic traçat de la carretera. És una remodelació única europa, i per això és visitada i estudiada.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article