Presenten la guia Ecoturisme a Catalunya


Els viatgers catalans ja disposen d'una guia divulgativa dedicada específicament a l'ecoturisme. En el document s'hi poden trobar els fonaments d'aquesta pràctica i les diverses activitats que s'organitzen sota aquesta denominació. L'edició és gratuïta i es distribueix conjuntament amb la revista Descobrir Catalunya.

La Guia per descobrir i conservar la natura i el portal web d’actualitat i recursos EcoturCAT, que es complementen, seran a partir d'ara eines importants per als experts i professionals del sector que pretenguin l’ecoturisme a Catalunya.

La iniciativa ha estat del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), de la Generalitat, i ha comptat amb el suport tècnic d’X3 Estudis Ambientals per elaborar els continguts i de la revista Descobrir Catalunya per al disseny, l’edició i la distribució.

La guia és una adaptació de l’informe tècnic Ecoturisme a Catalunya. Una alternativa de turisme sostenible a la natura, publicat pel CADS a final de 2009. Tal com s’indica en aquest informe, una de les principals febleses associades a la promoció de l’ecoturisme és el desconeixement que hi ha al voltant d’aquesta modalitat de turisme o la confusió que genera, per fer front a aquesta mancança ha sorgit la nova guia.

El gruix de la guia, però, està dedicat a descriure una vintena d’activitats que es poden considerar ecoturístiques i que es poden practicar al nostre país. Cada activitat compta amb una fitxa específica on, a més de descriure’n les principals característiques, s’indiquen els indrets on es pot practicar l’activitat, exemples d’empreses, ONG i institucions que la ofereixen, i informació complementària. A les pàgines finals s’inclouen les dades de contacte de totes les entitats citades a la guia.

Guia Ecoturisme a Catalunya(pdf)

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article