"Si us plau, no deixi res al plat!"


Un restaurant de Sydney (Austràlia) ha iniciat una creuada contra el malbaratament de menjar. La propietària del restaurant japonès Wafu, Yukako Ichikawa, cansada de veure les quantitats de menjar que queden als plats -recordem que un terç dels aliments produïts als països del primer món es llença sense ser consumit-, ha decidit premiar als clients que demanen només la quantitat justa per la seva gana, amb un descompte del 30% de la factura. També fa una rebaixa als clients que decideixen menjar en els recipients que porten de casa.

Ichikawa ha optat per educar els clients de la manera més directa, a través del preu. Algunes d'aquestes promocions es poden veure a través de la pàgina web de Wafu, com per exemple, la recomanació al client perquè triï les quantitats de menjar adequades a la seva gana. Els ingredients que es permet de deixar inclosos en el descompte són les rodanxes de llimona, gingebre i el wasabi que se serveix amb el sushi. En un dels apartats, la propietària recorda que les verdures i les amanides que acompanyen la carn o el peix no són decoració, sinó part del plat.

En un escrit a l'entrada, la cuina del restaurant desitja als seus clients gaudir del menjar que s'hi elabora, sense perdre de vista la seva filosofia i el compromís amb el subministrament d'aliments d'acord amb els valors tradicionals, la consciència ambiental i la sostenibilitat futura.

Wafu, guilty free japanese cuisine

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article