Les beques "Educar menjant" premien la creativitat en la promoció d'hàbits saludables entre els més joves


Aquest mes de juny la Fundació Jaume Casademont ha donat a conèixer els guanyadors de les beques "Educar menjant" 2010. Els quatre projectes premiats d'entre la setantena que s'havia presentat són: "Aprenem a menjar saludable en anglès", de l'Escola Joan Roure de Tortellà (Garrotxa), "Tasta'm", un projecte presentat pels Maristes de Girona, que treballa l'educació sensorial dels alumnes, "Esmorza bé, esmorza saludable" de l'escola La Bassa i l'ajuntament de Torregrossa (Urgell) que promou la inclusió del consum de fruita en l'esmorzar i dóna les bases per aquest àpat i, per últim "Biblio-teca", un projecte presentat per la Biblioteca Municipal de l'Ametlla del Vallès que vincula l'educació alimentària i el plaer pels llibres.

Les beques atorgades els premiaran amb 3.000 euros per poder desenvolupar el projecte en el curs vinent. La nova convocatòria es presentarà a finals de setembre per a la recepció de nous projectes.

La convocatòria de les beques "Educar menjant" pretén estimular i promoure les iniciatives innovadores que es duguin a terme als Països Catalans - o zones de parla catalana- i en l’àmbit educatiu i lúdic de 0 a 16 anys. Es tracta de promoure els valors d’una alimentació saludable en el marc d’una gastronomia que és entesa com a cultura.

La d'enguany, era la tercera convocatòria a la que es pot presentar qualsevol persona, entitat o empresa sempre que pensin dur a terme el projecte en un entorn lúdic o educatiu, en qualsevol cas, cal demostrar el suport del/s centre/s on es pretén desenvolupar el projecte.

Beques atorgades

Bases de la convocatòria

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article