Un poble amb habitatges sostenibles, el Solar Decathlon arriba a Madrid


Disset equips universitaris de set països participen en la competició Solar Decathlon Europe construïnt cases reals, sostenibles, autosuficients, confortables i alimentades exclusivament amb energia solar. Les cases solars es podran visitar a la zona Madrid Río, entre el Palau Reial i el riu Manzanares del 17 al 27 de juny.

El Solar Decathlon és una competició que organitza el Departament d'Energia del Govern dels EUA en la que convoca a universitats de tot el món per dissenyar i construir habitatges que siguin autosuficients energèticament, que funcionin només amb energia solar, que estiguin connectades a la xarxa i que incorporin tecnologia que permeti la seva màxima eficiència energètica.

La fase final de la competició consisteix en agrupar els habitatges en l'anomenada Villa Solar. Els habitatges construïts pels equips de les universitats competeixenen deu proves (Decathlon) en les que han de demostrar l'autosuficiència i eficiència energètica de cada casa.

La primera edició del Solar Decathlon es va celebrar el 2002, la segona 2005, la tercera el 2007 i la quarta el 2009. Totes les edicions americanes d'aquesta competició s'han celebrat al National Mall de Washington, amb un gran impacte mediàtic i social i centenars de milerrs de visitants.

El juny de 2010, per primera vegada, el Solar Decathlon se celebra fora dels Estats Units. És a Madrid, fruit d'un acord entre les administracions nord-americanes i espanyoles per tal que la competició se celebri els anys imparells als EUA i els anys parells a Europa.

Dels equips seleccionats per participar n'hi ha cinc d'espanyols, quatre d'alemanys, dos de francesos, dos de xinesos, dos de nord-americans, un d'anglès i un de finlandès. Els participants tindran deu dies a partir del 7 de juny per construir la casa solar abans de començar la competició. El 17 de juny es realitzaran les inspeccions finals per donar el vist-i-plau als habitatges que competiran.

L'exposició del Solar Decathlon Europe tindrà lloc a Madrid del 17 al 27 de juny. Està organitzada pel Ministeri d'Habitatge, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Madrid i amb el suprt del Departament d'Energia dels Estats Units.

Solar Decathlon Europe

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article