Ja es pot recollir el kit de la matèria orgànica als "punts verds" de Barcelona


A partir d'aquesta setmana els veïns de Barcelona podran recollir el kit de matèria orgànica a qualsevol dels punts verds de la ciutat. El kit inclou un cubell que facilita la separació dels residus domèstics i incorpora un joc de bosses compostables, un receptari i un imant per la nevera. Es calcula que el 36% dels residus generats a les llars corresponen a la matèria orgànica, molt per sobre del paper i el cartró (16%), els envasos lleugers (12%) i el vidre (7%).

Barcelona té 17 punts verds de barri, 96 parades de punts verds mòbils i 6 punts verds de zona. La recollida per separat de la matèria orgànica, encara que sigui amb una bossa convencional, simplifica el tractament posterior perquè els residus tinguin es seu ús. Els contenidors marrons són els destinats a aquesta mena de residus. A partir del mes de març, i un cop finalitzada la fase de desplegament dels nous contenidors pels carrers de la ciutat- inclosos els de la matèria orgànica -, finalitza la campanya d'informació iniciada el passat novembre a través dels Punts Informatius als barris de la ciutat.

Al novembre es va inaugurar un segon Ecoparc de la ciutat que està ubicat a Montcada i Reixac. Una instal·lació industrial on es produeixen, fonamentalment, dos tipus de productes: compost per a aplicacions agrícoles i biogàs, una font d'energia renovable que es genera a partir de la degradació de la matèria orgànica, i que s'utilitza per produir electricitat i calor. Actualment, la matèria orgànica que es recull a Barcelona es trasllada a aquesta instal·lació, l'Ecoparc 2, o a l'Ecoparc 1, situat a la Zona Franca.

La matèria orgànica inclou restes de menjar, restes de fruita, restes de plantes i flors, closques d'ou, marisc i fruits secs, taps de suro, serradures i llumins, marro de cafè i bosses d'infusions i paper de cuina brut de menjar.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article